zondag 13 februari 2011

Geboren Samuel Jay.

Juni 2010, Manja kwam een weekend logeren, het was prachtig weer en zij had groot nieuws.
Zij werd grootmoeder.
Arjan en Lucy waren in blijde verwachting.
's Avonds scheen de volle maan.

Het leek Manja en mij leuk om een baby kamertje te maken. In het begin ben je nog voorzichtig met kopen met allerlei spulletjes, maar in het geheim had zij een box en hobbelpaardje gekocht. Om de foto groter te zien, klik je op de foto en op de terugtoets links boven om het ongedaan te krijgen.


Hier is het kamertje nog leeg, wel verzamelde ik van alles en nog wat. O.a. dit schilderijtje, geborduurd door Manja, tijdens een knutseldagje.


Een plankje met een luiertaart en diverse kleine popjes. Het middelste popje is slechts 1 1/2 cm groot, gemaakt van houten kralen.



De wieg. Lucy is heel creatief en ontwerpt prachtige dingen. Geen gewone wieg, maar een schommelwiegje, eerst had ik een wiegje gemaakt in het wit met een hemeltje van wit kant. Toen zag ik de wieg in het echt en bestond uit beige stof. Dus een wieg in het beige gemaakt.



Niet een dekbedje, maar een dekentje van stoere dikke wol. Jasperina heeft de 1:1 deken gebreid, dus ik 1:12 in dezelfde kleuren.



Manja had uit Jordanie diverse borduurwerkjes gekregen, waaronder dit kussentje. Het was een sleutelhanger, maar in de schommelstoel doet het prima dienst.



De box, welke Manja gekocht heeft, de knoppen een likje verf en baby-gym, een cadeautje van mijn knutselvriendin Irene.



Rob heeft de commode gespoten en de knopjes erop gezet, Manja heeft het kussen voorzien van andere stof. De laden zijn voorzien van luiers en Zwitselspulletjes.


Omdat Lucy niet in Nederland geboren en getogen is, wist zij niet wie Jip en Janneke waren. Dus een voorleesboekje (1:1) gekocht en prentjes aan de muur. 


 

Er moest een vachtje op de grond komen, zelf heb ik een klein wit vachtje, maar dat was te iel en niet stoer genoeg. Hier zie je ook het hobbelpaardje.



Een baby mocht niet ontbreken, wat een gefriemel om zo'n popje aan te kleden. Ik vond het eigenlijk te koud, dus heb ik maar een warme flanellen omslagdoek voor hem gemaakt.


Er zijn intussen al een aantal volle manen voorbij gegaan, ik heb niet aldoor eraan gewerkt, er was tijd genoeg.




Zoals je ziet staat er nogal wat spullen op de grond, er moest nog een kast komen. Ik kon er geen naar mijn zin vinden, dus toen maar de zaag gepakt en ben wat gaan proberen.



Hier staat de kast in de grondverf, Wij kregen de kast eerst niet goed geschilderd, maar na lang schuren en weer proberen is het uiteindelijk gelukt.



Hierbij het eindresultaat, de kleertjes in de kast, schoentjes in de doos, het 10 dagenmandje links onder in de kast. In de wieg ligt hun ondeugende kater Eddy en Moppie kijkt om een hoekje bij de box en dan.......


 uiteindelijk is het zover, 14 februari 2011 om 3.51 uur is geboren
SAMUEL JAY

Moeder en kind maken het goed.

Het was een leuk project om  te maken. Rob en Manja hebben er ook aan meegewerkt en ik heb diverse cadeautjes van mijn knutselvriendinnen gekregen, met mijn dank daarvoor.